Wat is het beste puppyvoer van 2024?

30 april 2024, door Daphne

Na maanden wachten is het dan eindelijk zover, je mag jouw pup verwelkomen in zijn forever new home! Er staat je veel te gebeuren met een puppy, waaronder het kiezen van goed voer. Wij helpen je graag op weg!


Welke ingrediënten mogen niet ontbreken?

Het liefste wil je natuurlijk dat jouw pup voor altijd klein en schattig blijft. Maar een puppy moet groeien en ontwikkelen. En geloof ons, groot zijn ze ook nog even lief en schattig.

Voor de juiste groei en ontwikkeling van jouw puppy zijn een aantal ingrediënten onmisbaar in goed puppyvoer. Vitamines & mineralen, vetten van de juiste oorsprong en het percentage eiwitgehalte zijn belangrijke factoren bij het kiezen van de beste puppy brokken. 

De verhouding calcium/fosfor is ook een echte must in voer voor jouw pup. Voor een gelijkmatige groei en ontwikkeling is een verhouding rond de 1 op 1 prima. In WOOOF Puppyvoer is de verhouding 1 op 1,3. Dit draagt bij aan een perfecte groei en ontwikkeling.

Hondenvoer voor jouw pup bevat liever geen gekke vulstoffen of bijproducten. De keuze voor natuurlijke ingrediënten, zonder kunstmatige geur-, kleur- of smaakstoffen, heeft daarom de voorkeur.

 

De beste keuze voor soort puppybrokken 

Naast de ingrediënten in het hondenvoer is de soort brok ook belangrijk bij het kiezen van het beste puppyvoer. De manier van vertering van het type brok kan een grote overweging zijn om de juiste keuze te maken.

Geperste puppybrokken

Je hoort het steeds vaker: geperst hondenvoer. Wat is dan nu het grootste verschil met andere brokken? Geperste hondenbrokken hebben een aantal grote voordelen. 

Het productieproces is één van de grote redenen. Door de lagere temperatuur (ruim onder de 100 graden) tijdens het persproces worden de grondstoffen beter bewaard. Daarnaast wordt er minder energie verbruikt bij dit proces en is het minder belastend voor het milieu.

Bovendien zorgt dit type brok ook voor een betere vertering. Met gezonde ontlasting als resultaat. De brokken lossen sneller op in de maag en de vertering komt beter op gang. Dat willen we hebben!

Bekijk Geperst Puppyvoer

 

Krokante puppybrokken

Deze brokken worden ook wel geëxtrudeerde brokken genoemd. Je ziet ze vaak in allerlei verschillende soorten maten en kleuren. De vorm van de brokjes kan hierin ook verschillen. 

Dit is een van de meest voorkomende soorten hondenbrokken in hondenvoeding. Het proces van krokante hondenbrokken gebeurt door middel van bakken. Diverse ingrediënten worden samen gemengd tot een deegachtige substantie. Dit mengsel wordt geëxtrudeerd en gebakken. 

Een nadeel van krokante hondenbrokken is dat het ook poeder kan bevatten in plaats van verse ingrediënten. Wees hierop dus extra alert als je voorkeur uitgaat naar verse ingrediënten.

 

De grootte van het ras

Diverse merken hondenvoedingen bieden puppyvoer aan voor verschillende grootte rassen. Zo zijn er kleine hondenrassen, middelgrote hondenrassen en grote hondenrassen. Deze keuze kan een afweging zijn bij het kiezen van het beste puppyvoer. 

De brokgrootte en ingrediënten kunnen hier een rol bij spelen. Bij kleine hondenrassen heeft de pup kleinere tandjes  en kan het lastig worden om op een grote brok te kauwen. Het beste puppyvoer voor grote rassen zijn brokken waar de hond goed op kan kauwen. Het is niet de bedoeling dat de hond het in 1 keer naar binnen schrokt.

Pups van grotere hondenrassen, denk aan een Berner Sennenhond, groeien ook minder snel. Het is daarom belangrijk dat de inhoud van het hondenvoer die groei extra ondersteunt en de ontwikkeling stimuleert met de juiste ingrediënten.

WOOOF Puppyvoer biedt het beste puppyvoer voor grote rassen. De voeding beschikt tot de juiste acceptatie, brokgrootte en een lekker grote verpakking. De calcium/fosfor verhouding in ons puppyvoer is 1 op 1,3, wat zorgt voor een gelijkmatige groei en ontwikkeling. Grote honden mogen niet te snel groeien om groeipijnen te voorkomen.

 

Trends voer voor jouw pup

De ontwikkeling van voeding gaat razendsnel aan ons voorbij. Het ene moment is graanvrij hondenvoer een echte trend, en vervolgens is er vegetarisch hondenvoer op de markt gebracht.

Natuurlijke ingrediënten in puppyvoeding en veel vers vlees als inhoud zijn bekende trends in hondenvoeding. Wie wil er nu geen voeding aan zijn pup geven zonder onnodige vulstoffen en rotzooi zoals, vleesmeel en dierlijke bijproducten?

Natuurlijk puppyvoer bevat geen kunstmatige toevoegingen, conserveermiddelen en kleurstoffen. Goede natuurlijke puppybrokken bevatten lekker veel vlees en natuurlijke ingrediënten als groenten en fruit.

 

Waarom WOOOF puppyvoer de beste keuze is...

De eerste keuze voor het beste puppyvoer is even spannend en even een uitzoekwerkje. Het blijft belangrijk om tijdens dit proces goed naar jouw pup te blijven kijken tijdens het geven van nieuw hondenvoer.

Goede ontlasting is één van de belangrijkste dingen om te kunnen zien of het puppybuikje tevreden is. Wanneer je overstapt op ander hondenvoer kan het soms gebeuren dat jouw pup diarree krijgt. Je kiest er bijvoorbeeld voor om andere brokken te geven dan wat hij bij de fokker kreeg. Dit is niet erg en hoort bij het proces.

Volg onze overstaptips voor de beste overstap op ons puppyvoer!

Waarom je moet kiezen voor WOOOF Puppyvoer:

  1. Het is een volledig natuurlijke puppybrok, zonder kunstmatige geur-, kleur- en/of smaakstoffen.

  2. Wij hebben enkel geperste brokken in ons assortiment. Waardoor onze brokken zeer goed te verteren zijn voor de jouw pup

  3. De puppybrokken zijn vrij tarwe(gluten)

  4. We hebben premium voeding voor een eerlijke prijs

  5. Een groot assortiment met varianten hondenvoeding voor een leven lang

  6. Wij bieden een kwispelgarantie. Past de gekozen brok niet bij je hond? Dan krijg je deskundig advies en indien gewenst je geld terug.

  7. WOOOF wordt geproduceerd in Nederland, met ingrediënten uit de EU. Het voldoet daarbij aan de FEDIAF richtlijnen. 

  8. De juiste ondersteuning vanuit onze klantenservice in het maken van de beste keuze voor jouw hond.

Heb jij na het lezen van deze blog over het beste puppyvoer van 2024 nog vragen? Neem gerust contact op met onze voedingsdeskundige voor gratis advies!

 

Geschreven door: Daphne

Heb je een vraag over dit onderwerp of over één van onze andere blogs? Stuur ons dan een mail of bel 085 065 3696. We helpen je graag verder.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang smakelijke aanbiedingen, tips en info voor je trouwe viervoeter in onze nieuwsbrief.