5 tips: goede voornemens met je hond

8 januari 2024, door Anika

We sluiten het oude jaar pootvol af en kijken met een frisse blik naar een poot-tastisch nieuw jaar! De eerste weken van het nieuwe jaar zijn aangebroken, een goede reden om het nieuwe jaar te verwelkomen en samen met jouw kwispelaar nieuwe doelen te stellen. In deze blog delen we een aantal kwispelende tips voor goede voornemens die je samen met je hond kunt doen!

Samen is leuker dan alleen

Misschien heb jij je eigen goede voornemens al wel op een rijtje gezet. Hoe leuk is het om samen met jouw metgezel het nieuwe jaar goed te starten. Kies elke week een nieuw goed voornemen uit en herhaal zo vaak als je wilt! hier komen ze:

 

 MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF 

Ontvang smakelijke aanbiedingen, tips en info voor je trouwe viervoeter in onze nieuwsbrief.

 


Tip 1: Gezond voor twee - Verantwoord snacken

Maak een gezonde start door jullie eetgewoontes onder de loep te nemen. Laten we samen kijken hoe we kunnen zorgen voor een gezondere levensstijl. WOOOF begrijpt als geen ander hoe belangrijk voeding is voor de gezondheid van je vierpotige vriend. Kies voor hoogwaardige hondenvoeding en combineer dit met een gezonde maaltijd voor jezelf. Laat de koekjes met veel suiker achterwege en kies voor jouw kwispelaar een natuurlijke snack uit. 

Probeer WOOOF Natuurlijke Snacks

Tip 2: Actief samen zijn - Dagelijkse wandelingen en avonturen

Beweging is essentieel voor een algemeen gezond honden- en mensenleven! Een frisse neus is goed voor ons en samen op avontuur gaan bevordert ook jullie band. Kies ook eens voor een ander bos of zoek het strand op, nieuwe avonturen beleven en ontdekken zal jullie goed doen. 

Tip 3: Nieuwe trucjes en hersenprikkeling

Honden zijn hele slimme dieren, ja ook die van jou! Ze worden maar al te graag uitgedaagd, daar weten jullie als baasje vast alles van. Nieuwe commando’s aanleren zal de hersenen van jouw kwispelaar doen prikkelen, en het geeft jou ook een goed gevoel. Beloon goed gedrag met onze welbekende koektrainers! Daarna zal hij als een roos in slaap vallen.

Probeer WOOOF koektrainers

Tip 4: Meer quality time

Dit zou een makkie moeten zijn! Wie houdt er nu niet van meer knuffels en samenzijn. Plan samen rustmomenten waarin jullie optimaal ontspannen en genieten van elkaars gezelschap. Goed voor jullie connectie en het gelukshormoon. 

Tip 5: Gezondheidscheck

Dan de laatste maar zeer belangrijke tip: check regelmatig je gezondheid! Reflecteer op je lichaam. Heb je voldoende rust gepakt de laatste tijd? Is je weerstand nog op peil? En kijk ook goed naar de lichaamstaal van jouw vriendje. Is hij nog op het juiste gewicht? Door regelmatig een bezoekje te brengen aan de dierenarts kom je niet voor onverwachte ongemakken te staan. Het kan ook geen slecht idee zijn om je hond te laten verzekeren. Kijk eens serieus naar de voordelen hiervan.

Geschreven door: Anika

Heb je een vraag over dit onderwerp of over één van onze andere blogs? Stuur ons dan een mail of bel 085 065 3696. We helpen je graag verder.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang smakelijke aanbiedingen, tips en info voor je trouwe viervoeter in onze nieuwsbrief.