Kun je brokken en hondenworst combineren?

29 mei 2024, door Daphne

Daar kunnen we kort over zijn: jazeker! Vers vlees bestaat voornamelijk uit eiwitten en vetten. Brokken bevatten vooral koolhydraten en vezels. Ze vullen elkaar dus goed aan. Kun je brokken en hondenworsten mengen? Daarvoor hebben wij onze voedingsdeskundige geraadpleegd vanwege de verschillende soorten verteringen en meningen hierover.

Jouw bestelling met WOOOF hondenworsten is net bezorgd. Vol enthousiasme scheur je de doos open. Na alle goede recensies ben je nu wel erg benieuwd geworden naar die vers gestoomde hondenworsten.

De bestelling met worsten is ook bij jouw harige vriendje niet onopgemerkt gebleven. Hij rent meteen achter je aan wanneer jij de eerste worst wilt aansnijden in de keuken. Uit automatisme wil je de worst bij zijn maaltijd brokken voegen, maar kan dit eigenlijk wel?

 

 MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF 

Ontvang smakelijke aanbiedingen, tips en info voor je trouwe viervoeter in onze nieuwsbrief.

 


Een hondenworst voeren, op welke manier?

De vertering van brokken en worsten verloopt net even wat anders. Een hond die vooral vers vlees voorgeschoteld krijgt, heeft vooral darmbacteriën die gespecialiseerd zijn in de afbraak van eiwitten. Bij een hond die vooral brokken eet, zal de afbraak vooral darmbacteriën bevatten van koolhydraten en vezels. Daarom moet je om het volgende letten.

1. Worsten met krokante brokken

Geef je krokante brokken? Dan kun je onze worsten NIET tegelijk mengen met onze hondenworsten. Dit betekent, niet op hetzelfe moment in 1 voerbak. Waarom niet? De vertering speelt hier weer een belangrijke rol in. 

Dit betekent niet dat je naast jouw krokante brokken geen WOOOF hondenworst kunt geven. Hier moet alleen minimaal 8 uur tussen zitten. Geef daarom zijn krokante brokken in de ochtend en in de avond (8 uur later) een stuk vlees van onze smakelijke hondenworst.

2. Worsten met geperste brokken

Geef je geperste brokken? Zoals onze WOOOF Hondenbrokken, dan is onze worst een match made in heaven! Meng de worst gemakkelijk met geperste brokken in 1 voerbak. 

De vertering van onze vers gestoomde worst gebeurt op dezelfde manier als onze geperst brok. Het zinkt in de maag en valt daar uiteen, de voeding neemt hierdoor minder ruimte in beslag als dit zich in de maag bevindt. Dit maakt geperste hondenbrokken en onze gestoomde hondenworsten perfect voor de gevoelige honden. Deze type hondenvoedingen hebben een betere verteerbaarheid en zullen bijdragen aan een positieve ontlasting. Zowel de hondenworsten als de geperste brokken.

Nieuw voer blijft toch altijd spannend

Onze hondenworsten en brokken vullen elkaar perfect aan, maar blijf goed opletten als je iets nieuws voert. Net als bij mensen is elke hond uniek. Je weet tenslotte niet of verandering van voer bevalt. Als je geperste brokken en stukjes worst mixt, houdt dan wel het voedingsadvies aan van zowel de brokken als de worst.

De juiste hondenworst combineren met de perfecte brok

Is jouw harige maatje een echte alleseter? Dan is de keuze reuze en kun je al onze hondenworsten combineren met al onze geperste hondenbrokken. Elke worst en hondenbrok hebben zo hun eigen voordelen. Daarom sluiten sommige worsten beter aan bij een bepaalde brok om te combineren. We zetten ze hieronder even voor je op een rijtje.

Hypoallergene combinatie

Is jouw hond allergisch voor een bepaald eiwit en krijgt hij enkel 1 dierlijke eiwitbron, dan is het belangrijk om het eiwit gelijk te houden voor zowel de brok als de worst. Geef dan ons Lam & Rijst brokken met de Lam Worst Vers. Is jouw hond meer favoriet van de Eend Worst Vers, combineer deze dan met onze hypoallerge geperste brok Eend. 

Wanneer jullie in een eliminatie traject zitten moet de hond minimaal 6 weken 1 en hetzelfde dierlijk eiwit binnen krijgen in al zijn voedingen. Daarom zorgen onze hypoallergene worsten voor een perfecte afwisseling van het dieet van jouw allergische hond!

Combineer de Hypoallergene worsten perfect met onze Hypoallergene hondenbrokken.

Bekijk WOOOF Hypoallergene Hondenbrokken

Light voeding combinatie

Ben je met je hond aan het kijken naar een stabieler gewicht en moet je de snacks even laten liggen omdat hij moet afvallen? Dan hebben we toch een lekkernij om aan je hond te geven naast zijn brokken. Onze Eend Worst Vers bevat vanuit het eiwit een lager vetgehalte. Daarom is deze worst goed te combineren met onze Light en Senior hondenbrokken. 

Combineer de Eend Worst Vers perfect met de onze Light hondenbrokken.

Bekijk WOOOF Light Hondenbrokken

Heb je na het lezen van deze blog toch nog vragen over het combineren van brokken met vers vlees of onze worsten? Neem gerust contact op met onze voedingsdeskundige voor gratis advies.

WOOOF gestoomde worsten

WOOOF heeft zes hondenworsten: Kip, Rund & Kip, Hert & Kip, Wild Zwijn & Kip en de hypoallergene varianten Eend en Lam. Onze hondenworsten zijn vers gestoomd en volledig natuurlijk!

Probeer WOOOF Verse Hondenworsten

 

Geschreven door: Daphne

Heb je een vraag over dit onderwerp of over één van onze andere blogs? Stuur ons dan een mail of bel 085 065 3696. We helpen je graag verder.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang smakelijke aanbiedingen, tips en info voor je trouwe viervoeter in onze nieuwsbrief.