Voordelen van vers vlees voor een hond

12 januari 2023, door Anika

Iedere hond is dol op vers vlees. Als de snuit voor de eerste keer vleesgeur bespeurd, komt een oerinstinct boven. Steeds meer hondenbaasjes zijn overtuigd van de gezondheidsvoordelen die vlees met zich meebrengt. Kwispelende hond, gelukkige baas.

Je gaat op vakantie naar een warm land. Terwijl je de voerbak inpakt van je viervoeter besef je opeens dat je voor een uitdaging staat; je geeft een eliminatiedieet met vers vlees voor honden sinds twee weken. En nu? Verbetering is al merkbaar en je wil nog vier weken doorgaan met dit dieet. In het buitenland weet je niet zeker of een winkel vers vlees voor honden verkoopt. Bovendien heb je geen idee of de kwaliteit betrouwbaar is. Maar nog veel belangrijker: waar bewaar je vlees als je geen koelkast of vriezer hebt?

VOOR- EN NADELEN VERS VLEES

Vers vlees is een gezonde keuze voor een hond door de dierlijke grondstoffen waar het verteringsstelsel op is ingesteld. De verwerking van deze voedingsstoffen hebben effect op het welzijn van je hond. Bij honden met een gevoelige buik kan vers vlees een uitkomst bieden door de verteerbaarheid bijvoorbeeld.

De bekendste voordelen op een rij:

  • Zeer goede verteerbaarheid
  • Tarwe (gluten) vrij
  • Gezonde huid- en vachtconditie
  • Ondersteunt de maag en darmen
  • Ondersteunt het immuunsysteem

Nadeel van vers vlees is de mogelijke aanwezigheid van ziekteverwekkers voor mens en dier. Vlees is niet lang houdbaar en moet daarom ook bewaard worden in de vriezer. Als je aan de slag gaat met vers vlees heb je rekening te houden met de hygiëneregels. Als je je viervoeter vlees geeft in de avond haal je dus in de ochtend vlees uit de vriezer om langzaam te ontdooien in de koelkast. Daar kan bloed uitdruppelen en dit kan weer zorgen voor vieze koelkast- en snijplankjes. Tot zover de hygiëne. Nu maar hopen dat je geheugen je niet in de steek laat zodat je viervoeter elke avond zijn ontdooide maaltijd voorgeschoteld krijgt. Of heb je misschien een hondenworst reserve liggen? Dat scheelt weer een ritje naar de winkels.

 

 MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF 

Ontvang smakelijke aanbiedingen, tips en info voor je trouwe viervoeter in onze nieuwsbrief.

 


HOUDBARE WORSTEN

Met houdbare hondenworsten geef je namelijk vers vlees zonder gedoe. Deze hondenworsten zitten ook vol met vlees, maar doordat ze langzaam gestoomd zijn in hun eigen verpakking zijn ze houdbaar buiten de koelkast. Een gestoomde worst is praktischer in gebruik en net zo gezond. Handig om mee te nemen op vakantie dus! Doordat worst makkelijk in kleine stukken te snijden is, kun je ze gebruiken als beloning tijdens een training. Als het commando ‘volg’ niet duidelijk is, probeer deze oefening dan met een stukje worst in je hand. Of verstop blokjes worst in snuffelspelletjes en geniet ervan hoe fanatiek je viervoeter is met speuren en spelen.

WOOOF GESTOOMDE WORSTEN

WOOOF heeft zes hondenworsten: kip, kip/rund, kip/hert, kip/wild zwijn en de hypoallergene varianten eend en lam.

HONDENWORST KIP

Is jouw hond dol op kip? Dan is deze worst onweerstaanbaar met 95% sappig kippenvlees. 

Probeer WOOOF Kip

HONDENWORST RUND & KIP

Deze zachte worst is gevuld met 30% rund en 65% kip. De perfecte worst voor de hond zonder allergieën of intoleranties.

Probeer WOOOF Rund & Kip

HONDENWORST HERT & KIP

Dezelfde gecombineerde worst, maar dan met 30% hert en 65% kip met een smeuïge textuur.

Probeer WOOOF Hert & Kip

HONDENWORST WILD ZWIJN & KIP

Deze smaakvolle mix is met 34% wild zwijn en 65% kip. Wissel deze kipcombi af met hert of rund.

Probeer WOOOF Wild Zwijn & Kip

HONDENWORST EEND

Heeft jouw hond last heeft van een gevoelig buikje? Probeer dan deze stevige hypoallergene worst met 92% eend en 6% rijst.

Probeer WOOOF Eend

HONDENWORST LAM

Gevoelig buikje, maar geen fan van eend? Voor de lam liefhebber hebben we een compacte worst met 92% lamsvlees en 6% rijst.

Probeer WOOOF Lam

Je kunt deze hondenworsten inzetten als volledige maaltijd, maar varieer met brokken voor de vezels. Wissel af door in de ochtend brokken te voeren en in de avond onze worst.

Net als bij mensen is ook voor elke hond heel persoonlijk of vers vlees bevalt. Blijf altijd goed opletten als je nieuw voer uitprobeert. Heb je nog vragen en wil je voedingsadvies? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder!

Geschreven door: Anika

Heb je een vraag over dit onderwerp of over één van onze andere blogs? Stuur ons dan een mail of bel 085 065 3696. We helpen je graag verder.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang smakelijke aanbiedingen, tips en info voor je trouwe viervoeter in onze nieuwsbrief.