Is hondenworst gezond?

20 januari 2023, door Anika

Houdbare worsten… Het woord ‘houdbaar’ bij een vers product roept misschien vragen op. Helemaal als dit product vlees is, want hoe kun je vers vlees lang bewaren buiten de vriezer? Hondenworsten worden langzaam gestoomd op een lage temperatuur in hun eigen verpakking. Zo wordt het vlees op een natuurlijke manier geconserveerd en de voedingsstoffen behouden hun waarde. Erg gezond dus!

Je hond snuffelt aan de brokken in zijn bak, maar eten doet-ie niet. Dezelfde brokken als vanochtend, gisteren en de dagen, weken en maanden daar weer voor. Hij kijkt van zijn bak naar jou alsof hij wil zeggen: Serieus? Alweer? Na een lange zoektocht vond je eindelijk die brok waardoor je niet meer gewapend met een luchtverfrisser aan je avondeten begon. Je hond had jarenlang last van zijn buikje. Niet alleen is HÍJ vrolijker geworden door de juiste brok, dus overstappen…? Geen denken aan! Hondenbrokken lekkerder maken of toch maar afwisselen met vers vlees? Dat is toch een heel gedoe? Nee, niet als je kiest voor gestoomde hondenworsten.

WAAROM VERS VLEES?

We weten allemaal dat de hond afstamt van de wolf. Het korte spijsverteringsstelsel is grotendeels ingericht op het verteren van dierlijke grondstoffen, vooral eiwitten en vetten. Bij de hond is het verteringskanaal gewend geraakt aan koolhydraten door de evolutie. De verwerking van verschillende onbewerkte voedingsstoffen hebben een gunstig effect op het welzijn van deze dieren. Daarom alleen al dus heel gezond voor een hond en hondenworsten zitten vol met vers vlees. Gestoomd of niet, ze hebben dezelfde voedingsstoffen.

Dit rijtje over de effecten op de gezondheid zijn gebaseerd op de ervaringen van hondenbezitters die vers vlees voeren:

  • Minder huidproblemen
  • Glanzende vacht
  • Energie-level verhogend
  • Betere weerstand
  • Goed voor het gebit
  • Weinig en compacte ontlasting
 

 MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF 

Ontvang smakelijke aanbiedingen, tips en info voor je trouwe viervoeter in onze nieuwsbrief.

 


IS WORST GOED VOOR EEN HOND?

Mooi rijtje en de verklaring is niet moeilijk. Met vers vlees kun je problemen op een natuurlijke manier misschien voorkomen.

Huid en vacht

Een allergie of overgevoeligheid kenmerkt zich meestal door huid- en vachtproblemen zoals extreem haarverlies, schilfers, een rode huid of stinkende vacht. De hond met huidproblemen kwispelt een beetje meer sinds hij vlees eet.

Energie, weerstand en gebit

Onze WOOOF brokken worden geproduceerd zonder kunstmatige toevoegingen, maar er zijn genoeg brokken op de markt waar wél chemische stoffen aan toegevoegd zijn. En misschien wel andere ongewenste ingrediënten. Ongemerkt kan je viervoeter veel koolhydraten binnen krijgen en net als bij een mens kun je dit bijvoorbeeld merken aan de energie. Ook gebitsproblemen kunnen ontstaan door de aanwezigheid van suikers.

Ontlasting

Weer een afspraak bij de dierenarts om de anaalklieren te legen? Door de compacte ontlasting is dit bijna niet meer nodig. In vlees zijn nauwelijks vezels aanwezig. Alleen maar vers vlees geven, is dus ook weer niet de bedoeling. Wolven zijn dan wel vleeseters, maar de plantaardige eiwitten - of met andere woorden: de vezels - pikken ze mee uit de maag van hun grazende prooi. Onze brokken met onze hondenworsten vormen dus een goed team. Je kunt ze inzetten als volledige maaltijd, bijvoorbeeld in de ochtend en de brokken in de avond.

VOORDELEN HONDENWORSTEN

Dus ja, gestoomde hondenworsten zijn dus erg gezond en een goed alternatief voor vers vlees. Ook voor de hond met gevoelige darmen zijn gestoomde hondenworsten een beter alternatief voor de overstap. Gestoomde worsten zijn namelijk milder voor de darmen dan vers vlees. En natuurlijk is worst praktischer in gebruik. Niet alleen als maaltijd, maar ook als beloning tijdens trainingen en snuffelspelletjes. Bekijk ook de blog over de voordelen van vers vlees.

WOOOF HONDENWORSTEN

WOOOF heeft zes hondenworsten: Kip, Rund & Kip, Hert & Kip, Wild Zwijn & Kip en de hypoallergene varianten Eend en Lam

HONDENWORST KIP

Een sappige worst met 95% kippenvlees.

Probeer WOOOF Kip

HONDENWORST RUND & KIP

Voor de hond zonder allergieën en intoleranties is deze worst met 30% rundvlees en 65% kip onweerstaanbaar, onder andere door de smeuïge textuur.

Probeer WOOOF Rund & Kip

HONDENWORST HERT & KIP

Gecombineerde sappige worst met 30% hert en 65% kip.

Probeer WOOOF Hert & Kip

HONDENWORST WILD ZWIJN & KIP

Deze smaakvolle mix is met 34% wild zwijn en 65% kip. Wissel deze kipcombi af met hert of rund.

Probeer WOOOF Wild Zwijn & Kip

HONDENWORST EEND

Een hypoallergene en stevige worst met 92% eendenvlees en 6% rijst.

Probeer WOOOF Eend

HONDENWORST LAM

Deze compacte worst is ook voor de hond met een gevoelig buikje: hypoallergeen met 92% lamsvlees en 6% rijst.

Probeer WOOOF Lam

Nog een beetje spannend om de overstap te wagen? Onze klantenservice zit braaf voor je klaar om vragen te beantwoorden. Neem dus gerust contact op. Wij helpen je graag verder!

Geschreven door: Anika

Heb je een vraag over dit onderwerp of over één van onze andere blogs? Stuur ons dan een mail of bel 085 065 3696. We helpen je graag verder.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang smakelijke aanbiedingen, tips en info voor je trouwe viervoeter in onze nieuwsbrief.