Beste hondenvoer voor gevoelige darmen

11 oktober 2022, door Anika

Maag- en darmproblemen herkennen we allemaal en vaak speelt voeding een rol. Ook bij honden. Er zullen genoeg viervoeters rondlopen met pijn in hun buikje. Oorzaak? Meestal verteren ze hun voedsel niet goed.

Je zit net lekker te eten en opeens ruik je een typische geur die je berooft van je eetlust. Je hoeft niet te raden wie de eigenaar is van die stille scheetjes. De dader ligt languit aan je voeten en merkt niks. Tenminste, dat denk je. Ondertussen zou je hond buikpijn en stress kunnen ervaren…

DE SYMPTOMEN VAN MAAG- EN DARMPROBLEMEN

De drie signalen op een rijtje:

    • Aanhoudende windjes. Af en toe een stinkend scheetje is niet erg. Gebeurt dit ongemak dagelijks? Hou dan rekening met een slechte vertering.
    • Diarree / zachte ontlasting. Controleer jij regelmatig de ontlasting van je hond? Als je diarree constateert, mag dit zeker niet langer dan een dag aanhouden.
    • Braken. Een viervoeter die vaak overgeeft, zit toch echt niet lekker in zijn vel. Hoe speels is-ie eigenlijk nog?

ZELF OP ZOEK NAAR DE OORZAAK

Als jij kunt achterhalen wat zijn buik van streek maakt, haalt-ie weer zelf de bal tijdens jullie speelkwartier. En de lucht in huis is frisser… Goed plan toch?

Laten we beginnen met de huidige voersituatie onder de loep te nemen. Weeg jij het voer of doseer je gevoelsmatig? De voedingshoeveelheid is meer van belang dan je zou denken. Als je te weinig of zelfs te veel voer geeft is de kans groot dat winderigheid en darmproblemen ontstaan. Zeker als er per ongeluk meer in de voerbak ‘valt’ dan de aanbevolen hoeveelheid.

Hoe vaak geef je eten op een dag? Twee keer de bak vullen met een grote portie is een optie, maar liever niet als de voeding slecht wordt verteerd. Wat dacht je van meerdere kleine porties? Als 100 gram de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid is, geef dan vier keer 25 gram verdeeld over de dag.

Bekijk de ingrediëntenlijst van je huidige voer. Wist je dat kip, rund en melkproducten vaak de oorzaak zijn van gevoeligheden? En granen zorgen vaak voor diverse darmproblemen. Dus als dit de boosdoeners zijn, dan wordt het tijd om over te stappen op hondenvoer voor gevoelige darmen! 

 

 MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF 

Ontvang smakelijke aanbiedingen, tips en info voor je trouwe viervoeter in onze nieuwsbrief.

 


DE OPLOSSING MET DE JUISTE BROK

Heb je werkelijk geen idee wat de oorzaak is van die rommelende buik? Geen paniek. Er is genoeg hondenvoer voor gevoelige maag en darmen. Speciaal voor deze honden is de voeding licht verteerbaar en hypoallergeen.

De juiste brok is…
… makkelijk te verteren.
… op een lage temperatuur geproduceerd oftewel geperst.
… vezelrijk.
tarwe(gluten)vrij.
… met een nieuw dierlijk eiwit en koolhydraat zoals bijvoorbeeld lam en zoete aardappel. Met ‘nieuw’ eiwit bedoelen we eigenlijk: onbekend voor je hond.

WAT IS HET BESTE HONDENVOER VOOR GEVOELIGE DARMEN?

Klachten kunnen uitblijven met hypoallergeen voer als bekend is welk bestanddeel voor een overgevoelige reactie zorgt. Gaat het bijvoorbeeld om winderigheid, kies dan zeker voor vezelrijk. Bij WOOOF heb je keuze uit de volgende varianten:

HYPOALLERGEEN HONDENVOER MET EEND

WOOOF eend: één eiwitbron, namelijk de eend. Wel twee koolhydraatbronnen en dan de goed verteerbare variant waar niet veel honden allergisch voor zijn, namelijk rijst en aardappel.

Probeer WOOOF Eend

HYPOALLERGEEN HONDENVOER ZALM

WOOOF zalm als enige eiwitbron en één koolhydraatbron: mais. Heerlijk voor de hond die gewoon dol is op een lekker visje, de hond met gevoeligheden voor andere eiwitbronnen én de senioren. Rijk aan echte zalm en zalmolie, omega-3 voor een gezonde en glanzende vacht, ondersteuning van de gewrichten met glucosamine en chondroïtine.

Probeer WOOOF Zalm

HYPOALLERGEEN HONDENVOER MET LAM

WOOOF lam & aardappel, brokken met één eiwitbron. Ook maar één koolhydraatbron, namelijk aardappel. Hypoallergeen hondenvoer met natuurlijke ingrediënten voor iedere volwassen hond. Het is een 100% graanvrije hondenbrok. Niet aan te raden bij winderigheid dus. Deze brok is rijk aan lam, groenten, fruit en kruiden en ondersteunt het immuunsysteem.

Probeer WOOOF Lam & Aardappel

PROBEER NU HYPOALLERGEEN HONDENVOER VAN WOOOF

Wij zijn zo overtuigd van de kwaliteit van bovenstaand licht verteerbaar hondenvoer, dat je je geld terugkrijgt als je hond ze niet eet. De acceptatie van WOOOF is met 98,9% zeer hoog. Zelfs de meest kieskeurige hond eet WOOOF - mét smaak en plezier. Als jouw hond ons voer niet goed eet of onverhoopt toch een voedselovergevoeligheid blijkt te hebben voor één van de gebruikte ingrediënten, dan heb je recht op onze kwispelgarantie. Tot 100 dagen na aankoop van je eerste zak WOOOF ontvang je je geld terug. Geloof je ons niet op onze trouwe kwispels? Lees dan de reviews van baasjes die net zijn overgestapt op Kiyoh.

Heb je nog vragen aan de hand van dit advies? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder!

Geschreven door: Anika

Heb je een vraag over dit onderwerp of over één van onze andere blogs? Stuur ons dan een mail of bel 085 065 3696. We helpen je graag verder.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang smakelijke aanbiedingen, tips en info voor je trouwe viervoeter in onze nieuwsbrief.