Overstapadvies voor vers vlees: zo maak je een succesvolle overstap!

17 april 2024, door Daphne

Als hondeneigenaar wil je niets liever dan het beste voor je viervoeter. Een veilige overstap op ander voer kan daarom spannend zijn. Er spelen een aantal vragen voor je hoofd.

Welke stappen moet ik volgen? Wordt mijn vriendje ziek van deze verandering? In deze blog nemen we deze bezorgdheid weg en geven we antwoord op jouw vragen!

Waarom overstappen op ander vlees?

De keuze om over te stappen op ander hondenvoer kan verschillende redenen hebben. Je hond heeft een voedselallergie gekregen, hij eet zijn huidige voer niet meer of je wilt gewoon eens iets anders uitproberen. Je wilt een overstap maken van gewoon naar geweldig! Dan ben je bij WOOOF op het juiste adres.

Van “gewoon” hondenvoer overstappen naar vers gestoomde hondenworsten is een uitstekende keuze. WOOOF hondenworsten zijn volledig natuurlijk, een perfect alternatief voor rauw vlees en goed te combineren met onze geperste brokken.

Overstappen van het huidige natvoeding of vers vlees naar onze gestoomde hondenworsten nemen veel voordelen met zich mee. We zetten ze voor je op een rijtje.


Voordelen vers gestoomde hondenworsten


Zeer goed verteerbaar

Onze verse worsten zijn op een lage temperatuur, langzaam gestoomd, in hun eigen verpakking. Hierdoor blijven grondstoffen beter behouden en worden voedingsstoffen goed opgenomen.

Goed alternatief voor rauw vlees

Was de huidige voeding van jouw hond gebaseerd op rauw vlees of andere natvoeding? Dan kun je direct overstappen op onze vers gestoomd worsten, is dat niet makkelijk?!

Daarnaast hoeft je de worst niet eerst te laten ontdooien. Tenzij je er zelf voor kiest om de worst extra goed en lang houdbaar te houden, en deze dus wel in de vriezer bewaard.

De rest van van de voordelen van vers vlees vind je in onze andere interessante blog.

 

Overstaptips: hier moet je rekening mee houden!

Snel over naar de orde van de dag: overstappen op onze hondenworsten!

Overstappen op een ander soort hondenvoeding gaat met WOOOF, volgens vele voorgangers, over het algemeen heel soepel. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat jouw hond toch gevoelig reageert op nieuw type hondenvoeding.

De darmen van jouw hond gaan zich aanpassen aan dit nieuwe voer. De nieuwe bacteriën en stoffen zijn nog niet bekend bij zijn verteringsproces, wat er soms voor kan zorgen dat jouw maatje diarree krijgt. Deze reactie op nieuw voer is heel normaal, dit hoort bij het proces.

Wat is de juiste overstap?

De overstap is afhankelijk van de manier waarom je onze worsten wilt toedienen. Volg de volgende stappen bij jouw eigen optie.

Optie 1: Jij geeft al vers vlees, natvoeding of rauw vlees.

Dan hoef je geen speciale overstap te volgen, dat is makkelijk! Jouw hond smult meteen van één van onze heerlijkste smaken hondenworsten, is dat niet makkelijk?!

Optie 2: Je geeft krokante brokken in combinatie met natvoeding of vlees

Dan is het even goed opletten. Geef jij nu krokante brokken in combinatie met je huidige natvoeding? Dan werkt het combineren met onze gestoomde worsten net even iets anders.

De vertering van onze vers gestoomde worsten werkt anders dan de vertering van krokante hondenbrokken. Het is daarom niet mogelijk om onze worsten op hetzelfde moment te geven als jouw krokante brokken. Hiermee bedoelen we de combinatie van de worsten op hetzelfde moment in de voerbak als de krokante brokken.

Wat is wel mogelijk? 

Het geven van onze worsten op een ander tijdstip dan krokante brokken is wel mogelijk. Hier moet minimaal 8 uur tussen zitten. Het is dus wel mogelijk om krokante brokken in de ochtend te geven en een vers gestoomde WOOOF worst in de avond. Gelukkig maar!

Optie 3: Je geeft geperste voeding en wilt combineren 

Dit is een match made in heaven! De vertering van onze vers gestoomde  worsten gebeurt namelijk op precies dezelfde manier als geperste hondenbrokken. Zoals de hondenvoeding van WOOOF. 

Dit betekent dat je deze worsten perfect kunt combineren met onze geperste hondenbrokken, of eventuele andere geperste voeding. Hiervoor is geen specifiek overstapadvies nodig. Het heerlijke vlees kan in dezelfde voerbak, op hetzelfde moment, gegeven worden. 


Volg de reactie van je hond

Het is belangrijk om goed naar jouw hond te blijven kijken tijdens het overstappen op nieuwe voeding. We verwachten dat er geen grote problemen zullen optreden bij het overstappen op onze hondenworsten. 

Door het nieuwe dieet van jouw harige vriendje, dat bestaat uit onze vers gestoomde hondenworsten, gaat de gezondheid van zijn ontlasting, de eetlust en zijn immuunsysteem er goed op vooruit! Daar twijfelen wij niet aan.

Heb je nog vragen over het overstappen op onze worsten? Ons team van deskundigen staat voor je klaar om je te helpen bij jouw vraag!

Heb je hulp nodig bij het overstappen op WOOOF hondenbrokken? Bekijk voor deze overstap op onze geperste hondenbrokken de blog Overstappen op ander hondenvoer.

Geschreven door: Daphne

Heb je een vraag over dit onderwerp of over één van onze andere blogs? Stuur ons dan een mail of bel 085 065 3696. We helpen je graag verder.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang smakelijke aanbiedingen, tips en info voor je trouwe viervoeter in onze nieuwsbrief.