DIY: verkoelende hondenijsjes voor de zomer

14 augustus 2024, door Daphne

De zomer is in volle gang en met deze tropische temperaturen willen we niets liever dan afkoelen. Niet alleen wij, maar ook onze trouwe viervoeters kunnen wel wat verkoeling gebruiken. Wat is er nou beter dan ze te verwennen met zelfgemaakte hondenijsjes?! Lees snel verder!

 

Zelf hondenijsjes maken 

Tijdens warme dagen eten we ze vaak zelf, ijsjes! Vanaf nu kunnen jullie ook samen genieten van deze verkoelende traktatie want wij hebben het beste recept voor jullie klaarliggen. 

Maak in een handomdraai de lekkerste ijsjes voor jouw maatje! Volg het smaakvolle recept hieronder. Het aller leukste voor jouw hond: ze zijn volledig eetbaar, inclusief de stokjes! Hieronder volgen dan eindelijk de stapjes.

  1. Verzamel jouw favoriete ijsvormpjes: Pak als eerste de ijsvormpjes erbij. Deze zijn in allerlei vormen en maten verkrijgbaar en zorgen voor extra plezier.

  2. Vul de vormpjes: Begin met het vullen van de vormpjes met een laagje van onze geperste brokken en vervolgens een laagje in stukjes gesneden (lam) hondenworst. Je kunt afwisselen tussen de brokken en de worst voor een lekkere combinatie.

  3. Gebruik eetbare stokjes: Plaats onze chicken twisters als stokje in het midden van elk ijsvormpje. Zo heb je niet alleen een leuke en praktische houder, maar ook een extra traktatie voor je hond.

  4. Vul de vormpjes met water: Vul de vormpjes met koud water, net genoeg om alle ingrediënten te bedekken.

  5. Plaats in de vriezer: Zet de gevulde vormpjes in de vriezer en laat ze daar minimaal vijf uur staan. Zo worden de ijsjes goed bevroren.

  6. Smullen maar: Haal de ijsjes uit de vriezer en presenteer ze aan je hond. Tip: houd de ijsvormpjes even kort onder de warme kraan. Zo haal je ze makkelijk uit de vormpjes. 

Nu zijn de hondenijsjes klaar om van te smullen! Je hond zal dolblij zijn met deze verfrissende traktatie. Het beste van alles is dat je geen zorgen hoeft te maken over restjes, want de ijsjes zijn volledig eetbaar, inclusief de stokjes.

Hondenijsjes

Deel jouw foto op social

Ga jij dit ook proberen? Deel je ervaringen en foto’s van jouw blije hond op social media en tag ons: @wooofnl en gebruik #wooofnl. Met deze hondenijsjes zorg je niet alleen voor verkoeling, maar ook voor een leuke activiteit samen met je hond. Veel plezier en een fijne zomer gewenst!

Geschreven door: Daphne

Heb je een vraag over dit onderwerp of over één van onze andere blogs? Stuur ons dan een mail of bel 085 065 3696. We helpen je graag verder.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang smakelijke aanbiedingen, tips en info voor je trouwe viervoeter in onze nieuwsbrief.