Het beste voer voor oudere honden

13 juni 2022, door Anika

Niemand ontkomt aan vadertje tijd en dat geldt helaas ook voor onze trouwe hondenvrienden. Aan de andere kant is het ontzettend fijn wanneer jouw hond een oudere leeftijd mag bereiken. Tegen die tijd veranderen de behoeften van je hond en heeft hij soms wat extra hulp nodig voor een prettige oude dag. Zo wil hij waarschijnlijk een wat rustiger leven met extra comfort, net zoals wijzelf wanneer we ouder worden. We vertellen je daarom in deze blog maar wat graag hoe je hier rekening mee kunt houden en wat je allemaal kunt verwachten wanneer je hond wat ouder wordt!

Probeer WOOOF Senior

Wanneer is mijn hond oud?

Meestal beschouwen we honden vanaf een jaar of zeven als ouder of zelfs senior. Voor grotere rassen is het zelfs al vanaf vijf of zes jaar zover, terwijl kleinere rassen gemiddeld langzamer ouder worden en vanaf een jaar of negen senior zijn. In deze fase van hun leven veranderen er dus een aantal dingen voor je hond. Denk aan minder energie, meer kans op gezondheidsproblemen en soms andere specifieke, leeftijdsgebonden behoeften.

Waarom hebben oudere honden speciaal voer nodig?

Het lichaam van een oudere hond heeft wat meer moeite om zichzelf in stand te houden. Vaak wordt de vacht wat doffer, werkt de spijsvertering niet meer zo goed en ontstaan er bijvoorbeeld gewrichtsproblemen door kraakbeenafbraak. Met senior hondenvoer help je jouw hond om dit tegen te gaan. De juiste samenstelling van het beste hondenvoer zorgt er dan voor dat jouw hond alle nodige stoffen binnenkrijgt om nog een lange tijd goed te blijven functioneren.

Ook is een oudere hond helaas vaak een dikkere hond. Dit komt omdat de behoefte om te bewegen minder wordt en de hond daardoor ook minder energie verbruikt. Hij is natuurlijk geen puppy meer! Het is belangrijk om hiervoor te waken, want overgewicht belast het hart en kan daarom gezondheidsrisico’s opleveren. In sommige gevallen werkt de schildklier niet zo goed meer en komt de hond daardoor aan, maar vaak krijgt de hond nog net iets te veel voer. Pas de hoeveelheid voeding dus aan en weeg je hond regelmatig, zodat je hier zicht op houdt.  

Wat hebben oudere honden dan allemaal nodig?

Ondersteunende stoffen in de voeding helpen je hond dus om gezond én slank te blijven. Hier is goed senior hondenvoer op ingesteld. Denk dus aan.

  • Tarwe(gluten)vrije voeding
  • Glucosamine en chondroïtine voor gezonde gewrichten
  • Omega3 ter ondersteuning van de gewrichten en voor een glanzende vacht
  • Geen kunstmatige toevoegingen
  • Hoge verteerbaarheid dankzij veel vezels
  • Ondersteuning voor het immuunsysteem

Overstappen op andere voeding

Iedere hond moet even wennen aan de overstap op nieuw voer. Voor oudere honden is dat misschien nog wel meer het geval, omdat zij wat minder weerbaar zijn in hun seniortijd. Wil je dus overgaan op een andere brok, zorg er dan voor dat je dit geleidelijk en verantwoord doet. We hebben een uitgebreide blog geschreven waarin je hier alles over kunt lezen. Alle methoden en onderbouwingen staan daarin op een rij, dus neem dit vooral even door wanneer je jouw hond laat overstappen op nieuwe hondenbrokken.

Probeer WOOOF Senior

Extra tips

Naast een geschikte seniorenvoeding zijn er nog een aantal andere dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat jouw hond een fijne oude dag heeft. Want daar doen we het natuurlijk allemaal voor!

Regelmatig naar de dierenarts

Honden zijn meestal vrij taai, waardoor je het niet snel aan ze merkt wanneer er iets mis is. Daarom is het zaak om wat vaker naar de dierenarts te gaan. Mocht er dan toch iets mis zijn, dan kom je daar op tijd achter en is de kans groter dat het verholpen kan worden.

Verantwoord actief blijven

Een wandeling gaat niet meer zo energiek als vroeger, maar is nog wel heel erg gezond voor je hond! Ook spelletjes blijven leuk, omdat je hond hier mentaal mee wordt uitgedaagd. Doe dit op een verantwoorde manier en naar gelang de energie van je hond het toelaat.

Voorkom stress

Stress is niet fijn voor je hond. Nu hij wat ouder wordt krijgt hij hier sneller last van. Probeer dus zoveel mogelijk dingen hetzelfde te houden. Verplaats de mand of het kussen bijvoorbeeld liever niet en zorg dat er altijd een rustig plekje is om te liggen!

Hoger geplaatste voer- en drinkbak

Met een hogere voer- en drinkbak hoeft je hond niet zo ver te bukken en kan hij extra comfortabel eten en drinken.

Vacht en nagels verzorgen

Verzorg ook de vacht en nagels van je hond wat vaker, want dit gaat niet meer zo vanzelf als voorheen. Een borstel en een keertje knippen zorgt ervoor dat je hond zich prettig voelt.

Heb je vragen? Stel ze aan ons!

Bij WOOOF vinden we het heel fijn om jou en je hond te helpen met advies waar je wat aan hebt. Gaat jouw hond er wat vaker van kwispelen, dan is onze missie geslaagd. Heb je dus vragen, stel ze dan gerust aan onze klantenservice. Die staat voor je klaar!

Geschreven door: Anika

Heb je een vraag over dit onderwerp of over één van onze andere blogs? Stuur ons dan een mail of bel 085 065 3696. We helpen je graag verder.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang smakelijke aanbiedingen, tips en info voor je trouwe viervoeter in onze nieuwsbrief.

 

 

 

Gerelateerde producten

senior
Op voorraad
Levertijd 1 - 2 werkdagen

46,00

voor 18kg