Wat is het beste voer voor honden in 2024?

9 februari 2024, door Daphne

Weet jij het als hondeneigenaar soms ook even niet meer? Moet ik nu kiezen voor een geperste brok of krokant? Is droogvoer wel goed hondenvoer? En op welke ingrediënten moet ik letten?

Wij begrijpen dat er een overvloed aan keuze is op de markt. Met deze blog gaan wij je een pootje op weg helpen. We duiken dieper in de wereld van het beste hondenvoer van 2024! Lees je mee?

 

Welke ingrediënten bevatten goed hondenvoer?

Laten we beginnen bij de kern van het verhaal: ingrediënten! Een gebalanceerde mix aan ingrediënten is de key voor goede hondenvoeding. Vermijd daarbij het liefst extra toevoegingen als kunstmatige conserveermiddelen en kleur- en/of smaakstoffen. We willen natuurlijke ingrediënten. Daar komt de trend natuurlijke hondenvoeding om de hoek kijken. 

 

 MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF 

Ontvang smakelijke aanbiedingen, tips en info voor je trouwe viervoeter in onze nieuwsbrief.

 


Kiezen voor goede ingrediënten in hondenvoer:

Eiwitten zijn belangrijke bouwstoffen voor een sterk hondenlichaam. Het is een belangrijke primaire bron van hondenvoeding. Deze voedingsstof komt van dierlijke en plantaardige bronnen. In goed hondenvoer is deze stof meestal afkomstig van vlees, gevogelte, vis of granen.

Een voldoende percentage eiwitten is belangrijk in de groei en om spieren gezond te houden. Voor puppy’s en grote hondenrassen is dit dus extra belangrijk.

Daarnaast zijn vetten, koolhydraten en vitaminen en mineralen ook zeer belangrijke onderdelen in goed hondenvoer

Trends onder goede hondenbrokken

Graanvrij hondenvoer
Veel traditionele hondenbrokken bevatten vaak granen. Het is mogelijk dat jouw hond gevoelig kan zijn voor granen of gluten, wat kan leiden tot allergieën, spijsverteringsproblemen of andere gezondheidsproblemen. Maar dit hoeft niet. En granen zijn niet per definitie slecht voor jouw hond. 

Graanvrije opties in goede hondenbrokken zijn hierdoor populairder geworden onder hondeneigenaren. De reden hiervan is een beter dieet dat aansluit op de natuurlijke voedingsbehoefte van hun hond.

Bij WOOOF hebben we twee graanvrije brokken in het assortiment:

Bekijk WOOOF Zalm & Aardappel

Bekijk WOOOF Lam & Aardappel

Zo natuurlijk mogelijk
Natuurlijke ingrediënten is ook een belangrijk onderwerp van gesprek als we het hebben over het beste voer voor honden in 2024. Niet alleen in de humane sector maar ook onder hondeneigenaren. Er moeten zo min mogelijk kunstmatige toevoegingen, conserveermiddelen en kleurstoffen in de hondenbrokken zitten.

Goede natuurlijke hondenbrokken zijn samengesteld met hoogwaardige ingrediënten zoals vlees, groenten en fruit, zonder onnodige vulstoffen of chemische toevoegingen. 


Wat zijn de beste hondenbrokken?

Bij de juiste keuze maken voor de beste hondenbrok kom je vaak een aantal opties tegen. Kan je het beste kiezen voor een krokante brok? Of is geperst beter?

Beide opties hebben hun eigen unieke kenmerken en voordelen. Het belangrijkste hierbij is dat je goed moet kijken welk type brok de beste keuze is voor jouw hond. 

De krokante brok; dit zijn misschien wel de meest voorkomende brokken in hondenvoeding. Bij het proces van krokante brokken worden verschillende ingrediënten gemengd tot een deegachtige substantie, die vervolgens wordt geëxtrudeerd en gebakken. Daarom worden ze ook wel geëxtrudeerde brokken genoemd en zijn ze lekker knapperig.

Het krokante karakter kan helpen bij het bevorderen van de tandgezondheid van de hond. Daarnaast zijn krokante brokken langer houdbaar dan geperste brokken, waardoor ze een handige optie zijn voor eigenaren die voedsel voor een langere tijd willen bewaren. 

De geperste brok; een geperste hondenbrok wordt geproduceerd onder hoge druk, maar met een lagere temperatuur. Tijdens het fabriceren van geperste brokken wordt er minder energie verbruikt en het milieu wordt hier minder mee belast.

De voedingsstoffen behouden beter hun waarde omdat de brokken ruim onder de 100 ºC blijven. Ook de smaak en de ingrediënten blijven intact. Dit maakt de brok extra smakelijk voor de hond.

Bij WOOOF hebben we enkel geperste hondenbrokken. Ons geperste hondenvoerding is gemaakt van nauwkeurig geselecteerde ingrediënten met een zeer goede verteerbaarheid. Lekker en gezond hondenvoer voor alle honden in elke levensfase.

Bekijk WOOOF Geperste brokken


Betere vertering 

Een andere belangrijke reden van een geperste brok is: de vertering. De maag van je hond wordt minder belast met een geperste brok. Deze brok lost veel sneller op in de maag, hierdoor zorgt het automatisch voor een betere vertering.  

De beste keuze?

Het blijft belangrijk altijd goed rekening te houden met de individuele behoefte van jouw harige vriend. Ook bepaalde dieetbeperkingen en gezondheidsproblemen mogen hierin niet vergeten worden. Zowel een krokante als een geperste hondenbrok kunnen de beste keuze zijn voor jouw hond.

Kijk altijd goed naar de ingrediëntenlijst en voedingsinformatie om zorgvuldig uit te zoeken of het hondenvoer voldoet aan de voedingsbehoefte van jouw hond. 


Welke voeding past bij een voedselallergie? 

Het kan voorkomen dat jouw hond allergisch is. Een mens kan bijvoorbeeld allergisch zijn voor noten, zuivel, appel en verzin nog maar even door. Het immuunsysteem raakt verstoord en daar reageert het lichaam op. Dit is bij honden niet anders. 

Voorbeelden

Een reactie kan veroorzaakt worden door een overgevoeligheid voor specifieke eiwitten in de hondenbrokken. Jouw hond vertoont dan een aantal symptomen. Dit kan variëren van mild tot ernstig. Enkele veel voorkomende symptomen zijn huidproblemen, maag-darmproblemen en chronische jeuk. 

Het aanpassen van het dieet kan een belangrijk onderdeel zijn om de allergie onder controle te houden.

Begin met een eliminatiedieet waarbij mogelijke allergenen uit het dieet van de hond worden verwijderd. Voeg deze voedingsstoffen (zoals eiwitten) vervolgens weer geleidelijk toe om een reactie op het lichaam van jouw hond te kunnen observeren. 

WOOOF zalm & aardappel, Lam & rijst en Lam & aardappel zijn goede keuzes voor honden met een voedselallergie of honden met een overgevoeligheid voor granen.


Belangrijk per levensfase

Geef jouw hond altijd voeding die past bij zijn levensfase. Elke leeftijdsfase heeft andere en passende ingrediënten nodig. Denk bij puppy’s aan extra veel eiwitten en bij een senior hond aan ingrediënten die de gewrichten en het immuunsysteem ondersteunen. 

Puppy; jouw hond is een pup tot ongeveer 1 jaar oud. In deze periode staat de groei centraal. Eiwitten zijn in deze fase extra belangrijk voor de ontwikkeling van de botten en spieren.

Volwassen; na de puppyfase is jouw hond volwassen. Dit duurt ongeveer tot een leeftijd van 7 jaar. Het daadwerkelijke getal is afhankelijk van het ras en de grootte.

Kijk goed naar het energielevel van jouw hond om te bepalen wat het beste hondenvoer is. Houd rekening met het ras en hoe actief hij is. 

Senior; we definiëren een oudere hond als senior hond. Meestal vanaf ongeveer een leeftijd van 7 jaar. Dit is ook weer afhankelijk van het ras en de grootte van de hond.

Tijdens deze periode wordt jouw hond minder mobiel en heeft hij steeds vaker moeite met lopen en opstaan. Een speciale senior hondenvoeding bevat dan ingrediënten gericht op gewrichten zoals: glucosamine, chondroïtine en omega-3. 


Waarom WOOOF de beste keuze is: 

Hondenvoer vergelijken is iets wat je het beste zelf kunt doen. Jij kent jouw hond eenmaal het beste.

Hieronder stippen wij zelf nog even aan waarom wij denken dat je het beste kunt kiezen voor WOOOF hondenvoer.

  1. Een volledige natuurlijke brok, zonder kunstmatige geur-, kleur- en/of smaakstoffen.
  2. Wij hebben enkel geperste brokken in ons assortiment. Waar onze hondenvoeding zeer goed verteerbaar is.
  3. De brokken bevatten geen tarwe(gluten)
  4. We hebben premium voeding voor een eerlijke prijs
  5. Een groot assortiment met varianten hondenvoeding voor een leven lang.
  6. Wij bieden een kwispelgarantie. Past de gekozen brok niet bij je hond? Dan krijg je je geld terug.
  7. WOOOF wordt geproduceerd in Nederland, met ingrediënten uit de EU.
  8. De juiste ondersteuning vanuit onze klantenservice in het maken van de beste keuze voor jouw hond.

Heb je nog vragen over welk hondenvoer het beste past bij jouw hond? Of misschien willen jullie wel overstappen op wooof hondenbrokken?

Neem gerust contact op met onze voedingsdeskundige voor gratis advies.

 

Geschreven door: Daphne

Heb je een vraag over dit onderwerp of over één van onze andere blogs? Stuur ons dan een mail of bel 085 065 3696. We helpen je graag verder.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang smakelijke aanbiedingen, tips en info voor je trouwe viervoeter in onze nieuwsbrief.