Hondenvoeding helpt bij verharing

14 mei 2024, door Anika

Er is niets zo herkenbaar als dat er na het stofzuigen binnen de kortste keren weer overal haar ligt van jouw maatje. Maar we weten ook dit voor hem ook vervelend kan zijn. Er zijn wel een aantal dingen die je kunt doen om de verharing bij jouw hond te verminderen. Je leest het in deze blog!

Haren op de bank, haren in de hoekjes van de trap, haren in je kleren, haren op de vensterbank en ze zijn duidelijk niet van een mens. Dat is niet eens de irritatiefactor. Wél dat je gisteren ook al met de stofzuiger door het hele huis bent gegaan! Je kijkt naar je hond die achter zijn oren krabt. Je weet ook wel dat ruien twee keer per jaar is en je hond kan er niks aan doen. Het is een natuurlijk proces met een volle stofzuigerzak als gevolg. …

OORZAKEN EXTREEM HAARVERLIES VOOR HONDEN

Als de verharing niet stopt na de rui dan zit-ie niet lekker in zijn vacht… eh, vel. Natuurlijk verschilt het haarverlies per ras. Zeker als er sprake is van een onder- en bovenvacht, korte of lange haren, maar ook leeftijd speelt mee. De fluffy pup ruilt zijn zachte vacht voor een volwassen versie, terwijl de vacht van een senior dof en dunner wordt. Naast ras en leeftijd zijn talloze oorzaken mogelijk:

  • Is je maatje een binnen- of buitenhond? Een hond die vooral veel binnen leeft, verliest het hele jaar door een beetje haar. Net zoals bij mensen eigenlijk. Buitenhonden verliezen veel haar tijdens de rui.
  • Krabt en likt jouw hond met regelmaat op bepaalde plekken van zijn huid? Een allergie kan jeuk en irritatie veroorzaken. Net als een parasietenplaag zoals mijt, vlooien en teken. Pas op dat-ie zichzelf niet kaal krabt en likt.
  • Op de huid van een hond kunnen diverse bacteriën en schimmels zich nestelen, waardoor haaruitval en kale plekken kunnen ontstaan.
  • Heb je gezien hoeveel je hond aan haar verliest op de tafel bij de dierenarts? Stress is ook een factor om rekening mee te houden.
  • Hormonale afwijkingen is een veelvoorkomende oorzaak. Bijvoorbeeld door een traagwerkende schildklier.
  • En tenslotte: een tekort aan bepaalde voedingsstoffen die bijdragen aan een mooie, gezonde, glanzende vacht.
 

 MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF 

Ontvang smakelijke aanbiedingen, tips en info voor je trouwe viervoeter in onze nieuwsbrief.

 


KUN JE VERHARING BIJ HONDEN VOORKOMEN?

Nee, haarverlies is onvermijdelijk. Het proces kun je wél versnellen of verminderen. Maatregelen nemen is altijd een goed idee:

  • Behandel je viervoeter op tijd tegen parasieten zoals vlooien en teken. 
  • Verzorg de vacht door borstelen of kammen, maar niet te vaak en zeker niet te hard. Nieuwe haren zouden uitgetrokken kunnen worden. Zo beschadig je de nieuwe vacht en worden weer nieuwe haren aangemaakt die je weer uitkamt.
  • Geef je hond de juiste voeding met voedingsstoffen die de huid en vacht ondersteunen. Omega 3 is van groot belang voor een gezonde vacht.

WELK HONDENVOER HELPT TEGEN VERHAREN?

Omega 3 maakt een hond niet zelf aan. Daarom is hij afhankelijk van voeding om dit vetzuur binnen te krijgen. De zalm is rijk aan omega 3 en staat bekend om een waslijst aan voordelen zoals de gunstige invloed op de hartconditie, ondersteuning van het immuunsysteem en de hersenontwikkeling, verminderen van gewrichtsproblemen en het reduceren van kraakbeenafbraak.

WOOOF heeft brokken en supplementen waarbij zalm de hoofdrol speelt.

Goed verteerbare hypoallergene geperste brokken met uitsluitend zalm voor de gevoelige of senior hond.

Probeer WOOOF Zalm

Als je niet van brok wil veranderen, maar wel die omega vetzuren wil aanvullen, hebben we zalmolie supplementen in vloeibare vorm en als bonbon.

Een lepeltje zalmolie doet wonderen voor de huidproblemen.

Probeer WOOOF Zalmolie - Vloeibaar

Geef je liever geen olie? Dan hebben we een schapenvet bonbon als gezonde beloning.

WOOOF Schapenvet met Zalmolie Bites

Geschreven door: Anika

Heb je een vraag over dit onderwerp of over één van onze andere blogs? Stuur ons dan een mail of bel 085 065 3696. We helpen je graag verder.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang smakelijke aanbiedingen, tips en info voor je trouwe viervoeter in onze nieuwsbrief.